Македонија 12. февруари 2019. / 13:07

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ заборави на ветувањето „Зелена нафта“

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ заборави на ветувањето „Зелена нафта“

СДСМ откако дојде на власт го заборави ветувањето „Зелена нафта“. Поминаа две години реализација на оваа мерка се уште нема, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

„Зелена нафта“ стана историски проект, секогаш се ветува, а никако да започне. Со ова само се докажува недостатокот на капацитет за истата мерка. Ветениот „живот“ за земјоделците откако СДСМ е на власт почувствуваа само беда и лажни ветувања. Нивната работа беше ниско вреднувана, откупните цени беа и се уште се ниски и немаат пласман за своите производи. Заради лошата откупна политика во изминатата година имаме најниски цени на земјоделските производи дури одредени производи пропаднаа на нивите, стои во реакцијата на партијата.

Од партијата додаваат:

СДСМ земјоделството го доведе во катастрофална состојба. На земјоделците им се потребни средства кои ќе ги имаат на располагање во секое време и мерки за помош и развој на земјоделството. Време е оваа временска непогода за земјоделството наречена Влада на СДСМ да си замине, за да се спаси она малку што остана од македонското земјоделство.