Македонија 31. јануари 2021. / 18:23

ВМРО-ДПМНЕ: Николовски е министер во чиј мандат се случи историски раст на корупцијата

ВМРО-ДПМНЕ: Николовски е министер во чиј мандат се случи историски раст на корупцијата

​Љупчо Николовски кој половина фамилија си ја вработи на државно и за кого има сомнежи за непотозам нема кредибилотет да се бори против корупција, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

– Љупчо Николовски го претвори М-НАВ во семејна фирма каде покрај чичко му, работи и неговуот братучед, рекоа од ВМРО-ДПМНЕ.

Скоро половина година нема ниту еден решен случај на корупција. Тие нагласуваат дека Николовски е министер во чиј мандат се случи историски раст на корупцијата, наместо лекции оставка.

– Нема одговорност за Заев за кој Бојан Јовановски од судница лично кажа дека кај него завршиле парите од Рекет.Нема отворен случај ниту против еден висок функционер од власта. Ден Дончев кој целата јавност го виде како трупа пари во ташна, се шета на слобода. Драги Рашковски кој го слушнавме како договара аванта при набавка на систем за летање исто така е надвор од домент на правосудството на Заев, велат од центарот за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ.

Од партијата сметаат дека ема одговорност за ниту еден кој на било кој начин е поврзан со Заеви и според нив Николовски нема кредибилитет да зборува за право и правдина.

– Имаа 4 години на власт со ниту еден криминален случај не се зафатија да го решат. Напротив тие случаи ги користеа за уцена, за заплашувања и за дополнително корумпирање. Немаат изговори. Љупчо Николовски нема кредибилитет да зборува за право и правдина, завршуваат од ВМРО-ДПМНЕ.