Македонија 10. ноември 2020. / 22:32

ВМРО-ДПМНЕ: Филипче станува гробар на својот народ, оставка веднаш

ВМРО-ДПМНЕ: Филипче станува гробар на својот народ, оставка веднаш

Гробарот Венко Филипче денеска закопа 30 граѓани. Триесет семејства завиени во црно. Само Филипче може да постигне вакви црни рекорди!, реагира ВМРО-ДПМНЕ по денешниот биланс на починати од Ковид-19.

Знае ли Филипче дека по Втората светска војна до денес Македонија не памети толку големи човечки загуби, прашуваат од партијата.

Додаваат дека Македонија се соочува со најголема смртност предизвикана од корона затоа што Филипче здравствениот систем го стави на колена.

Филипче како да не знае дека е на функцијата министер за здравство. Филипче како да не знае дека зема плата од пари од народот за да грижи за здравјето на токму тој народ. Филипче треба да си даде оставка затоа што здравствениот систем е парализиран. Затоа што болниците не се подготвени за корона кризата. Затоа што Филипче ги остави пациентите без потребните лекови. Затоа што болниците немаат возила за итна медицинска помош. Затоа што докторите и медицинскиот персонал не се задоволни. Затоа што додека короната убива, власта тера бизнис и тендери, појаснуваат од ВМРО-ДПМНЕ.

Отааму сметаат дека Филипче, како што велат, е најнеспособниот министер за здравство од создавањето на нашата држава.

 

Затоа, Филипче оставка – веднаш!, бара ВМРО-ДПМНЕ.