Македонија 20. јануари 2020. / 18:15

Владината седница утре ќе се одржи Штип

Владината седница утре ќе се одржи Штип
Како дел од агендата на редовната четврта седница на Владата што ќе се одржи во Штип, техничкиот премиер Спасовски и министрите во Владата ќе имаат серија активности.
Во склоп на одржување на утрешната седница ќе има и министерски теренски активности, меѓу кои ќе се изврши увид во работата на пречистителната станица Злетовица во населба Баби.
Во текот на денот и во рамките на овие теренски активности пред одржувањето на владината седница во Штип, заменичката претседателка во Владата и министерка за одбрана, Радмила Шекеринска, заедно со британскиот бригаден генерал, Хју Лојд Џонс ќе ја посетат Касарната „Јане Сандански“ во 13:30 часот, во Штип, во која се реализира обука под менторство на припадниците на вооружените сили на Обединетото Кралство.
Техничкиот премиер Спасовски во придружба на заменичката претседателка задолжена за координација со економските ресори, Мила Царовска и дополнителната заменичка министерка за труд и социјална политика, Санела Шкријељ, и на директорката на УЈП, Сања Лукаревска, ќе ја посети текстилната компанија „Албатрос“ во Штип, каде што ќе оствари средба со менаџментот и вработените во фабриката. На оваа средба ќе присуствуваат градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочваров и претставник на Организацијата на работодавачите, како и претставник на здружението „Гласен текстилец“.