Македонија 08. мај 2020. / 21:08

Владата го задолжи МВР да утврди одговорност за литијата во Струга и за прославата на Денот на полицијата

Владата го задолжи МВР да утврди одговорност за литијата во Струга и за прославата на Денот на полицијата

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за внатрешни работи да ги испита случајот со одржувањето на верскиот настан во текот на вчерашниот ден во Струга, како и прославата организирана од МВР по повод Денот на полицијата, кои претставувале непочитување и прекршување на воведените забрани од страна на Владата, да утврди одговорност и да се преземат соодветни мерки кон одговорните лица.

Како што соопшти Владината прес-служба, Владата го осуди и вербалниот напад врз новинарот на „ТВ Клан“ на настанот со кој се одбележуваше Денот на полицијата и побара да се поведе постапка за утврдување одговорност за ваквото однесување и да се санкционираат сторителите.