Македонија 21. јануари 2020. / 09:52

Владата денеска на седница во Штип

Владата денеска на седница во Штип

Владата денеска во Штип ќе ја одржи редовната четврта седница. Премиерот Оливер Спасовски и министрите, како што соопшти владината прес – служба, ќе имаат и повеќе активности во штипскиот регион. Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, како дел од неговите активности во пресрет на владината седница, ќе изврши увид во работата на пречистителната станица Злетовица во населба Баби.

Пред одржувањето на владината седница во Штип, вицепремиерот и министер за одбрана Радмила Шекеринска, заедно со британскиот бригаден генерал, Хју Лојд Џонс ќе ја посетат Касарната „Јане Сандански“ во Штип. Во оваа касарна се реализира обука под менторство на припадниците на вооружените сили на Обединетото Кралство.

Премиерот Спасовски, заедно со вицепремиерот задолжен за координација со економските ресори Мила Царовска, дополнителниот заменик-министер за труд и социјална политика Санела Шкријељ и директорката на УЈП, Сања Лукаревска ќе ја посетат текстилната компанија „Албатрос“ во Штип. Предвидена е средба со менаџментот и вработените во фабриката.

На оваа средба, како што е најавено, ќе присуствуваат градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски, претставник на Организацијата на работодавачите, како и претставник на Здружението „Гласен текстилец“.