Македонија 28. ноември 2020. / 12:49

Владата демантира дека Заев договорил анекс на договорот со Бугарија

Владата демантира дека Заев договорил анекс на договорот со Бугарија

Владата на Македонија остро реагира на текстот објавен на вашиот портал со наслов “Заев ги прифатил сите барања на Бугарија, следува потпишување анекс на договорот” и го отфрла како полн со невистини и дезинформации.

– Владата категорично демантира дека се прифатени сите барања на другата страна во македонско-бугарските односи, а целосна манипулација е информацијата дека “следува потпишување анекс на договорот“, потенцираат од Владата.

Тие дополнуваат дека овој текст содржи манипулации.

– За манипулативната намера на овој текст говори и фактот што некои позициите изнесени во него се дел од Договорот за пријателство, добрососедство и соработка потпишан во 2017 година, се вели во реакцијата.

Затоа, тие завршуваат со барање текстот да биде повлечен од јавноста.

– Бараме во целост да го објавите овој демант и да го повлечете од јавност текстот поради кој реагираме, истакнуваат на крајот во оваа реакција од Владата.