Македонија 10. декември 2020. / 14:00

(ВИДЕО) Заев признава: Вицето е доверителски поврзан со пропаднатата Еуростандард банка!

(ВИДЕО) Заев признава: Вицето е доверителски поврзан со пропаднатата Еуростандард банка!

На денешното гостување во Утрински брифинг, премиерот Зоран Заев, потврдува дека неговиот брат Вице Заев е директно поврзан со пропаднатата Еуростандард банка.

На прашањето за поврзаноста на струмичките компании во неплаќањето на кредитите, тој изјави дека една од фирмите е во сопственост на неговиот брат, кој има 35 милиони денари кредит.

Изјавата е од 2:38:00 до 2:40:00 минута

-Во една од фирмите учествува мојот брат, 35 милиони денари имаат кредит, а заложено 3,5 милиони евра објекти. Тие во моментот си го плаќаат кредитот. Односно од самите доминантни сопственици тој е малцински сопственик во таа компанија за 30%, рече Заев.