Македонија 30. мај 2019. / 15:54

(ВИДЕО) Заев: Го ангажирав Зафировски оти има врски во Владата на Макрон

(ВИДЕО) Заев: Го ангажирав Зафировски оти има врски во Владата на Макрон

Што работат Александар Ружин и Љупчо Зафировски, првиот за месечен надоместок од 50 а вториот од 75 илјади денари праша Антонио Милошоски.

Премиерот Заев одговори дека двајцата со своите претходни контакти и конекции со Франција и Макрон можат да помогнат во привлекувањето на странски инвестиции.

Зафировски е без биографија а ружин има фирма за гуми, дали се ова доволни критериуми за советници рече Милошоски, и му предложи да ги земе Митрева и Река во кабинетот.