Македонија 19. јануари 2020. / 20:08

(ВИДЕО) Верниците пред Шекеринска и Ангеловска скандираа:„Никогаш Северна, само Македонија“

(ВИДЕО) Верниците пред Шекеринска и Ангеловска скандираа:„Никогаш Северна, само Македонија“

Голем верски празник е денес во Македонија. Верниците ширум земјава се собраа во сите градови, се фаќаа свети крстови од водите, но се промовираше и сплотеност и љубов. Не само љубов кон религијата, туку и кон татковината.

Овие млади луѓе имаат порака која ја искажаа преку песна, но и преку скандирање „Никогаш Северна, само Македонија“. На овој собир во Скопје беа присутни Радмила Шекеринска и Нина Анегловска.