Македонија 04. март 2021. / 13:23

(ВИДЕО) Провокација уште првиот ден на емитување на Бугарската телевизија во Македонија

(ВИДЕО) Провокација уште првиот ден на емитување на Бугарската телевизија во Македонија

Стартуваше Бугарската национална телевизија БНТ4 на македонски Телеком, а уште од првиот ден стигна провокација.

На првиот ден на прикажување на бугарската телвизија во Македонија, македонските револуционери Дамјан Груев, Гоце Делчев, Питу Гули и други беа прикажани како бугарски.

Повеќе може да погледнете од видеото во продолжение.

 

За емитувањето на бугарската телевизија во Македонија се пофали на социјалните мрежи специјалниот претставник за спорот со Бугарија, Владо Бучковски.

– Благодарност за поддршката на АВМУ, пред сè на Трајчевски, како и до Љушев и Станчев од Телеком, напиша Бучковски под фотографијата на која се гледа содржина од оваа телевизија.