Македонија 26. септември 2020. / 12:55

(ВИДЕО) Протест против полициската бруталност во Битола

(ВИДЕО) Протест против полициската бруталност во Битола

Битолчани денеска излегоа на протест против полициската бруталност откако пред некој дел битолчанец беше брутално претепан од страна на полициски службеник.

Во текот на вчерашниот ден, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски на прес-конференција посочи дека поднесена е кривична пријава и суспензија за полицаецот, а суспендиран е и уште еден полицаец, кој бил присутен за време на инцидентот.

Видеото погледнеѕе го на следниот ЛИНК.