Македонија 01. април 2019. / 11:59

(ВИДЕО) Пред неколку години: Пендаровски зборуваше дека нема ветување за промена на Уставот

(ВИДЕО) Пред неколку години: Пендаровски зборуваше дека нема ветување за промена на Уставот

Никаде во ниту еден програмски документ на опозицијата предводена од СДСМ нема да најдете заложби за промена на Уставот. Вака во 2016 година зборуваше Стево Пендаровски, денеска по вторпат кандидат за претседател на земјава.

Иако, како што вели, во ниеден документ немаше ветување за промена на Устав, тоа се случи, наспроти ветениот „живот“, кој никако да дојде.

Погледнете што ветуваше Пендаровски: