Македонија 09. јули 2019. / 14:51

(ВИДЕО) Прашањата на кои Заев немаше разумен одговор

По скандалот каде премиерот Зоран Заев разговараше неколку пати со  руски комичари, а мислеше дека разговара со Петро Порошенко и Јенс Столтенгер  главниот уредник на Лидер, Љупчо Златев на денешната прес конференција му постави три прашања на кои Заев немаше одговор.

За крај три сегменти. Во првиот сегмент го разговорот велите дека сте прочитале дека Сумерците се претходници на Украинците. Можете да ни кажете каде сте прочитале? Вториот сегмент е дека вие отворено велите дека ќе дадете донација од 100 000 евра, за Вселенскиот патријарх Вартоломеј, нели мислите дека тоа е мала навреда за господинот Вартоломеј едно вакво прашање кое трае 70 години да се реши со 100 000 евра донација? И трето лидерите кои спомнавте во вашето елитно друштво сите сфатиле за 20 минути, вие сфативте за година дена, се чуствувате малку лошо поради ова?, го праша Златев премиерот Заев кој потврди дека се чуствува лошо, но на прашањата немаше разумен одговор.

Погледнете го одговорот на премиерот Зоран Заев, за овие три прашања.