Македонија 02. март 2021. / 21:21

(ВИДЕО) Николовски очекува телевизиите да го фалат затоа што владата ги плаќа

(ВИДЕО) Николовски очекува телевизиите да го фалат затоа што владата ги плаќа

Вечерва вицепремиерот Николовски гостуваше во емисијата „Топ Тема“ на телевизија Телма каде зборуваше повеќе за корупцијата. Она што ни остави впечаток е неговиот одговор на новинарското прашање околу извештајот на Транспаренси Интернешнл.

На прашањето дека според извештајот на Транспаренси Интернешнл, Македонија се наоѓа на 111 место односно тоа се 5 места подолу од минатата година и дека според вкупниот резултат на поените тоа е стагнација, Љупчо Николовски рече дека контатацијата на новинарот е неточна.

-Воопшто не ви е точна констатацијата дека има стагнација во државата и нема да се согласам дека има некакво алиби. Јас очекувам максимална поддршка, пред се од најодговорните националните телевизии кои добиваат финансиска поддршка, рече Николовски во своето гостување.

Во продолжение може да го видите и видеото каде тој го изнесува неговиот став.