Македонија 01. февруари 2020. / 10:23

(ВИДЕО) Интервју со д-р Милена Стевановиќ: За корона вирусот да не се шири непотребна паника

(ВИДЕО) Интервју со д-р Милена Стевановиќ: За корона вирусот да не се шири непотребна паника

Место за паника нема, барем што се однесува до нашата држава, смирува д-р Милена Стевановиќ, директор на Клиниката за Инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје. Вирусот кој се појави во Кина припаѓа во групата на корона вируси со кои инфектолозите во земјава имале искуство.

Од тоа што досега се знае за вирусот, вели инфектологот Стевановиќ, е дека има широка палета на клиничка манифестација, од симптоми на едноствана настинка до тешки респираторни болести дури и со смртен исход.

Целото интервју можете да го погледнете во продолжение…