Македонија 07. февруари 2020. / 08:55

(ВИДЕО) Ѓорчев од Брисел: Го подготвуваме теренот за новата влада на ВМРО-ДПМНЕ

(ВИДЕО) Ѓорчев од Брисел: Го подготвуваме теренот за новата влада на ВМРО-ДПМНЕ

Го подготвуваме теренот за новата Влада на ВМРО-ДПМНЕ во април, напиша на својот фејсбук профил пратеникот Влатко Ѓорчев кој со делегација на партијата присуствува на политичко собрание на Европската народна партија.

– Ги јакнеме македонските позиции и меѓународната положба на ВМРО-ДПМНЕ“, напиша пратеникот Владимир Ѓорчев во опис на видеото кое го објави на својот Фејсбук профил.

За време на вчерашниот ден, меѓу другите, пратеникот Ѓорчев се сретна и со Патрик Волер шеф на меѓународното биро на ЕПП, по која средба на својот фејсбук напиша: ВМРО-ДПМНЕ ја има поддршката од Европската народна партија за изборите на 12-ти април.