Македонија 14. февруари 2020. / 22:56

(ВИДЕО) Димовски: СДСМ го крши Преспанскиот договор во полза на Грција

(ВИДЕО) Димовски: СДСМ го крши Преспанскиот договор во полза на Грција

Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Илија Димовски, пред почетокот на 136. седница побара да се симне точката од дневен ред за резрешување на министерката за труд и социјална политика, Рашела Мизрахи.

Тој побара од техничкиот премиер, Оливер Спасовски, кој го поднесе барањето за разрешување на Мизрахи, да си поднесе оставка, а не да бара оставка од министерката, бидејки како што кажа таа го нема прекршено Преспанскиот договор, додека СДСМ и самиот Оливер Спасовки го има и тоа во повеќе наврати.