Македонија 01. март 2019. / 21:53

Твитерџиите потсетија: Пендаровски ги нарекуваше ДУИ тендераши кои создаваат етнички тензии

Твитерџиите потсетија: Пендаровски ги нарекуваше ДУИ тендераши кои создаваат етнички тензии

Стево Пендаровски е изборот на СДСМ и ДУИ, но и на другите коалициони партнери за претседателски кандидат.

Пендаровски беше во трката и минатите избори против актуелниот претседател Ѓорѓе Иванов од кого претрпе пораз.

По соопштувањето на одлуката, твитерџиите веднаш реагираа за ваквиот избор. Тие потсетија дека Пендаровски на парламентарните избори во 2016 година зборуваше против ДУИ, нарекувајќи ги тендераши кои создаваат етнички тензии. Интересно е што Пендаровски баш сега, доби поддршка од истите.