Македонија 03. ноември 2019. / 22:13

Трипуновски: Проблемите на земјоделците ќе бидат преточени во решенија во програмата на ВМРО-ДПМНЕ

Трипуновски: Проблемите на земјоделците ќе бидат преточени во решенија во програмата на ВМРО-ДПМНЕ

Денеска се наоѓаме во Василево, во струмичкиот регион, во најземјоделскиот крај на Република Македонија и од она што можев да го слушнам од граѓаните со кои што разговараме е дека селата се се попразни, а земјоделските политики кои што ги води СДСМ се погубни, изјави Цветан Трипуновски, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ.

Од разговорите слушнав дека локалната самоуправа речиси нема ништо инвестирано еве веќе две години мандат колку што има градоначалникот, а граѓаните не го добија она што им беше ветено и за локалните избори во 2017 година и од парламентарните избори во 2016 година. Граѓаните се свесни дека СДСМ со владеењето управува односно со криминалиите што ги прави на ниво на Република Македонија и сите оние пример и за непотизам во рамките на кругот на Зоран Заев. Меѓутоа во разговорите со граѓаните кои што ги посочија сите проблеми кои што ги тежнеат и тиштат овие години додека СДСМ ќе бидат проточени во предизборната програма која што ќе ја подготви ВМРО-ДПМНЕ. Значи ние овие разговори кои што ги водиме низ целата држава практично проблемите ќе ги преточиме во решение затоа што ние како ВМРО-ДПМНЕ нудиме опција за решавање на нивните проблеми бидејќи граѓаните на Република Македонија заслужуваат подобро утре. Ние сме гарантот дека Македонија ќе ја вратиме на правата патека, изјави Трипуновски