Македонија 26. ноември 2020. / 11:51

Тони Михајловски за Заев: Предавник, во вени му тече кал наместо крв

Тони Михајловски за Заев: Предавник, во вени му тече кал наместо крв

По скандалозните изјави на Зоран Заев за бугарската агенција БГНЕС, на социјалните мрежи се огласи актерот Тони Михајловски, кој на Заев му посвети поема со наслов „Предавник“.

-Предавник

Во вени му тече
кал наместо крв
место срце има
кравја лепешка
црви наместо црева
и празен гроб
наместо душа
уста-јама со смртна реа
од човекот што одамна му умрел
и се распаѓа споро
Очи што лажат
уши што крадат туѓи судбини
јазик змиски, отровен
место мозок, свињска маст
….посветено на Зоран Заев