Македонија 04. јануари 2021. / 16:14

Tоа што ВМРО-ДПМНЕ го изгради, Заев не може да го искречи

Tоа што ВМРО-ДПМНЕ го изгради, Заев не може да го искречи

Можеме само да замислиме колку децении ќе им требаат да изградат нова.Зградата во која денес се всели министерството за политички систем е започната со градба во 2015 година, а беше спремна за вселување уште 2017 година. СДСМ чекаше буквално 4 години, можеби со мисла дека народот ќе заборави дека истата е градена во време на ВМРО-ДПМНЕ,велат од опозициската партија

СДСМ од инает не влегуваат во нови згради, затоа што тие се градени од ВМРО-ДПМНЕ, а од инаетот на СДСМ страдаат вработените во институциите, граѓаните и буџетот.

Tоа што ВМРО-ДПМНЕ го изгради, Заев не може да го искречи.

Власта плаќа кирии за стари објекти, повеќе пари за греење и други трошоци затоа што Заев не може да се помири со фактот дека ништо не направил.

4 години имаме општа стагнација, но и после 4 години единствено добра работа што е направена е направена од ВМРО-ДПМНЕ