Македонија 11. ноември 2019. / 23:33

Тајна средба во Тетово:Заев ќе ја прави Теута амбасадор во САД, за возрат бара гласови од Ахмети

Тајна средба во Тетово:Заев ќе ја прави Теута амбасадор во САД, за возрат бара гласови од Ахмети

Од неофицијални извори дознаваме дека во Тетово вечерва има тајна средва помеѓи премиерот Зоран Заев, лидерот на ДУИ Али Ахмети, градоначалничката на Тетово Теута Арифи и контраверзниот бизнисмен на Еколог, Љазим Дестани.

Тема на средбата била можна колаиција за изборите но и Теута за нов амбасадор на САД. Заев рекол дека во Дуи гледа верен партнер за сметка на другите албански партии во кои немал доверба.

Заев молел за поддршка која ќе му овозможи шанса во изборната трка особено по драстичното губење на македонски гласови. Оваа средба е тајна а непознато која е улогата на милионерот и бизнисмен Дестани на самата средба.

Ахмети имал забелешки за неостварувањето на ветувањата на Заев спрема албанците кои се чуствувале со право измамени.