Македонија 11. март 2021. / 11:37

„Starbi International” од Хонгконг е регистрирана само пет месеци по доаѓањето на Заев на власт

„Starbi International” од Хонгконг е регистрирана само пет месеци по доаѓањето на Заев на власт

Фирмата која требаше да ги набави кинеските вакцини е регистрирана во 2017 година и тоа само 5 месеци по формирањето на владата на Заев, откри весникот на „Ла Верита“.

Дали ова ужажува на можна вмешаност или учество на луѓе од власта во формирањето и во фаворизирањето токму оваа фирма да биде посредник за набавката на вакцините, останува да покаже истрагата доколку се покрене во идина.

Она што е сомнително за одговорните лица од Синофарм е што компанијата „Starbi International” од Хонгконг нема медицинско ниту фармацевтско портфолио.