Македонија 03. март 2021. / 16:37

Според Героски, Заев го дисциплинира парламентарното мнозинство

Според Героски, Заев го дисциплинира парламентарното мнозинство

Новинарот и аналитичар Бранко Героски честопати дава осврт на актуелната политичка ситуација со негов коментар.

Денеска тој се огласи околу изјавата на Заев дека бара парламентот да му изгласа доверба.

– Кога премиерот бара парламентот да му изгласа доверба, без расправа, тоа се вика дисциплинирање на парламентарното мнозинство.
Во тоа е убавината на демократијата, што би рекол Заев, напиша Героски на Фејсбук.

Кога премиерот бара парламентот да му изгласа доверба, без расправа, тоа се вика дисциплинирање на парламентарното мнозинство.
Во тоа е убавината на демократијата, што би рекол Заев.

Posted by Branko Geroski on Wednesday, March 3, 2021