Македонија 20. февруари 2021. / 18:00

Штип, Крива Паланка, Кратово и Петровец му кажаа не на Заев за фалсификат попис, стоп за погрешните политики

Штип, Крива Паланка, Кратово и Петровец му кажаа не на Заев за фалсификат попис, стоп за погрешните политики

Граѓаните во Штип, Крива Паланка, Кратово, Петровец и околните општини денес масовно излегоа и го дадоа својот потпис за иницијативата на ВМРО-ДПМНЕ со цел поништување на законот за попис и негово одлагање, се вели во партиското соопштение на опозициската ВМРО-ДПМНЕ.

Народот нема да дозволи фалсификат попис по мерка на Заев по однапред договорени бројки.

Заев мора са сфати дека пописот е статистичка операција од значење за државата, а не предмет за поткусурување.

Македонија има потреба од попис кој ќе ја содржи реалната слика, од кој институциите ќе црпат податоци и ќе може да се креираат програми на среден и долг рок, истакнуваат од партијата.

Пописот каков што Заев го замислува е само за негова лична корист. Граѓаните ја испратија пораката.

Не за фалсификат попис, додаваат од таму.