Македонија 09. јули 2020. / 22:47

Шекеринска: Никој во ДУИ реално не навива или работи за Зибери да биде премиер

Шекеринска: Никој во ДУИ реално не навива или работи за Зибери да биде премиер

Носителката на листата на коалицијата „Можеме“ во петата изборна единица, заменик претседателката на СДСМ, Радмила Шекеринска во емисијата „Само вистина“ на Канал 5 порача дека по овие избори, на кои граѓаните ќе се определат за продолжување на позитивните политики, премиер ќе биде Зоран Заев.

Според Шекеринска, Заев има подеднакво силна поддршка и кај Македонците и кај Албанците и кај Турците, Ромите, Власите, Бошњаците и кај Србите.

На сите им стана јасно дека единствените партии и луѓе кои ловат гласови на националистичка карта се само оние што немаат што да понудат и тоа не се однесува само на Албанци, туку и на македонски кандидати. Оние што нудат рециклирани национализми всушност соопштуваат дека нема што друго да им понудат на граѓаните. Нашиот концепт победи и јас знам дека тоа нервира многу албански или македонски политички фактори во државава кои играа секогаш на картата на национализам само кога ќе дојдат избори, нашата програма го реафирмира концептот едно општество за сите, нагласи Шекеринска.

Според Шекеринска понудата на ДУИ за Албанец премиер е пуштена петарда и никој во ДУИ реално не навива и работи Зибери да стане премиер.