Македонија 09. март 2021. / 10:15

Ковачки удри по Шекеринска: Свесно го убивате последниот здив на македонштината!

Ковачки удри по Шекеринска: Свесно го убивате последниот здив на македонштината!

Обраќајќи се преку својот Фејсбук профил до Министерката за одбрана, Драган Ковачки од ВМРО-ДПМНЕ вели дека министерката Шекеринска свесно работи на убивање на последниот здив на македонштината во Армијата.

– Шекеринска свесно го убива и последниот здив на македоништината и тоа цело време кршејќи постоечки закони и подзаконски акти. До кога ќе се толерира обезличувањето и убивањето на војничкиот патриотски дух и тоа не од било кој, туку од таа што е платена да го гради, а не да го разградува?, прашува Ковачки во својот статус, кој исто така наведе дека во ниту една друга НАТО држава војниците не даваат заклетва со униформи на кои нема никакви армиски и државни обележја.

Прочитајте ја целата објава на неговиот Фејсбук профил.

Сите вработени во Министерството за одбрана, почнувајќи од првиот до последниот, треба да го градат патриотскиот дух….

Posted by Драган Ковачки on Monday, March 8, 2021