Македонија 17. април 2018. / 12:22

Шефот на словенечката дипломатија: Песимист сум дека Македонија ќе започне преговори за влез во ЕУ

Шефот на словенечката дипломатија: Песимист сум дека Македонија ќе започне преговори за влез во ЕУ

Шефот на словенечката дипломатија Карл Ерјавец е песимист дека Македонија и Албанија ќе добијат зелено светло да започнат преговори за влез во Европската Унија.

Изјавата која Ерјавец ја дава пред денешното објавување на извештаите за проширување на ЕУ за 6 земји од Западен Балкан и Турција од страна на Европската комисија, ја пренесуваат дел од словенечките информативни агенции и медиуми.