Македонија 07. февруари 2019. / 11:57

Шарените му свертеа грб на СДСМ: Гласаа против нивниот предлог во Собранието

Шарените му свертеа грб на СДСМ: Гласаа против нивниот предлог во Собранието

Пратениците кои се претставници на Шарената револуција, гласаа „против” законот за јавни претпријатија, со кој се воведува функцијата заменик-директор.

Шарените, не го одобрија овој предлог поднесен од Александар Кирацовски, Реџаиљ Исмаили, Благојче Трпевски и Јусуф Хасани, а кој се донесе по скратена постапка.

Пратениците Ивана Туфегџиќ, Ирена Стефоска и Павле Богоевски, кои се непартиски претставници во Собранието, во коалиција со СДСМ, очигледно не се согласуваат целосно со политиките на власта, за воведувањето на заменици-директори на јавните претпријатија.

Инаку овој предлог јавноста го протолкува како креирање на место за празнење на партискиот список за вработување.

 

Освен Шарените, предлогот на СДСМ не го поддржа ниту пратеничката од ДОМ, Лилјана Поповска.

Инаку законот беше донесен вчера со 50 гласови ЗА, осум Против и еден воздржан.