Македонија 12. март 2021. / 22:13

Се тресе тлото: Вечерва земјотрес во Западна Македонија

Се тресе тлото: Вечерва земјотрес во Западна Македонија

Земјотрес со јачина од 3,4 степени по Рихтер вечерва во 20 часот и 40 минути е регистриран во Македонија.

Земјотресот најсилно се почувства во Маврово, но и во целиот западен дел на земјава.

Според Европско-медитеранскиот сеизмички ценрар EMSC, епицентарот на земјотресот е во близина на село Србиново, на 50 километри југозападно од Скопје, или 14 километри југоисточно од Гостивар, а жариштето е на само километар длабочина.

Тресење е почувствувано речиси низ цела Македонија, но со послаб интензитет.