Македонија 21. август 2019. / 20:50

Се огласи Дурловски: Се распаѓа обвинителството што ни ја распадна државата

Се огласи Дурловски: Се распаѓа обвинителството што ни ја распадна државата

Македонскиот оперски пејач Игор Дурловски објави на Фејсбук краток коментар кој ја слика состојбата во Република Македонија во моментов:

Се распаѓа обвинителството што ни ја распадна државата, објави Дурловски на Фејсбук.

Ако важи правилото една слика илјада зборови, оперскиот пејач со неколку збора направи содржајна слика на тоа што и се случи и тоа што денес е Македонија.

Непотребна е фуснота дека алузијата се однесува на актуелната состојба околу криминалната афера Рекет и улогата на СЈО во врска со истата.