Македонија 03. април 2018. / 11:54

Променет натписот на аеродромот во Скопје (фото)

Променет натписот на аеродромот во Скопје (фото)

,,Меѓународен аеродром Скопје” е новиот натпис кој беше променет денеска.

Одлуката за промена на името на скопскиот аеродром од ,,Александар Велики” беше донесена заедно со одлуката за промена на името на автопатот од ,,Александар Македонски” во ,, Пријателство”.