Македонија 30. декември 2020. / 21:56

Пратеникот Костовски „злоупотребува“ деца за ПР кампања

Пратеникот Костовски „злоупотребува“ деца за ПР кампања

Актуелникот пратеник на СДСМ, Мартин Костовски, а екс директор на Службен весник се пофали на социјалните мрежи дека предновогодишно дели пакетчиња на деца од социјално загрозени семејства.

Ние денеска од Средорек веќе и кажавме збогум на 2020-та, си поделивме пакетчиња и си посакавме здравје и среќа во Новата 2021-ва година, кога сме здрави можеме се.
#ДаПразнувамеОдговорно✅, напиша Костовски на ФБ.
Проблемот на навидум хуманата акција на пратеникот Костовски е што тој наместо да ги заштити, ги злоупотребува децата за своја ПР кампања.
Поради тоа  што дечињата се очигледно многу мали, наместо да се ограничат нивните фотографии, односно да се објават со замаглување, Костовски  објавува фотофрафии кои лесно можат да се злоупотребат.

Ние денеска од Средорек веќе и кажавме збогум на 2020-та, си поделивме пакетчиња и си посакавме здравје и среќа во Новата 2021-ва година, кога сме здрави можеме се.
#ДаПразнувамеОдговорно✅

Posted by Мартин Костовски on Среда, 30 декември 2020