Регион 18. февруари 2021. / 17:00

Jа нашле падната на снегот: Ивана, мајка на три деца почина од премрзнување

Jа нашле падната на снегот: Ивана, мајка на три деца почина од премрзнување

Ивана Ј. (34), мајка на три деца, почина во Србија, а нејзиното тело било пронајдено откако неколку часа лежело во снегот покрај патот.

Нејзиното тело мештаните кои поминувале таму со автобус, но со часови никој не реагирал ниту пак повикал помош.

Лекарите, кои биле повикани на помош неколку часа подоцна, ја реанимирале жената повеќе од еден час, но не успеале во тоа.

Ивана Ј. беше мајка на три деца, двајца тинејџери и девојче од околу пет години, но децата не живееле со неа. Поради бројните пријави до Центарот за социјални работи, дека Ивана не се грижела за децата и дека пиела многу, нејзините деца биле одземени. Најстарото момче е во згрижувачко семејство, а средната ќерка е со нејзината баба по татко. Сите три деца имаат различни татковци.