Македонија 06. ноември 2020. / 23:26

Пендаровски: Во моментов шансите за почеток на преговорите со ЕУ се мали

Пендаровски: Во моментов шансите за почеток на преговорите со ЕУ се мали

Шансите дека во декември ќе се одржи првата меѓувладина конференција се мали, изјави во интервју за 360 степени претседателот на државата Стево Пендаровски.

На скалата од 1 до 10, дали Македонија ќе почне преговори со ЕУ и дека во декември ќе се одржи првата меѓувладина конференција, шефот на државата Стево Пендаровски вели дека неговата оценка е 3.

Пендаровски рече дека во овој момент не може да биде оптимист.

-Шансите се мали, во овој момент шансите се мали. Додека сега овде зборуваме тоа е така и многу би сакал да згрешам во оваа моја процена, нагласи Пендаровски.