Македонија 17. септември 2020. / 10:26

Одбараната побара да бидат сослушани Коневски, Божиновски, Протоѓер и Агатангел

Одбараната побара да бидат сослушани Коневски, Божиновски, Протоѓер и Агатангел

Одбраната на обвинетите во случајот “Насилства пред општина Центар’ побара од судот да бидат испитани сведоците кои тие ги бараат. Тоа се Ивица Коневски, Кирил Божиновски како и Мартин Протоѓер и владиката Агатангел.

Миле Јанакиески пред судот рече дека предложиле 15 сведоци а не бил прифатен ниту еден.

Сведоците треба да потврдат дека некој друг а не ВМРО-ДПММЕ е организатор на протестот-рече Јанакиески.