Македонија 11. февруари 2021. / 19:46

Ново фијаско на Заев и Филипче: Падна сајтот за вакцинирање, Македонија галопира кон 3000 мртви

Ново фијаско на Заев и Филипче: Падна сајтот за вакцинирање, Македонија галопира кон 3000 мртви

Додека сите земји во светот  бројат колку луѓе се вакцинирани и колку вакцини се набавени, во Македонија нема вакцина ниту за лек.

Откако пропаднаа најавите за пристигнување на вакцините во декември, па јануари, денеска пропадна и обидот за превземање на подарените вакцини од соседна Србија.

Наместо да набават вакцини, властите отворија сајт за да може граѓаните да се пријават за вакцини. Во текот на вчерашниот ден , граѓаните со поплаки поради долгото чекање за регистрија. Денеска пак сајтот за вакцинација падна и граѓаните не се во можност да се пријават за вакцинирање.