Македонија 09. јули 2018. / 20:02

Новинарот Љупчо Златев направи ексклузивно интервју со идниот премиер на Словенија!

Новинарот Љупчо Златев направи ексклузивно интервју со идниот премиер на Словенија!

Главниот уредник на Лидер и автор на емисијата Блиц, новинарот Љупчо Златев направи ексклузивно интервју со идниот премиер на Словенија. Во јуни се одржаа парламентарни избори во Словенија каде што најмногу гласови доби Јанез Јанша од Словенечката Демократска Партија,  втор по бројот на гласови е Марјан Шарец од Листата на Маријан Шарец. Еден од нив двајца ќе успее да формира влада во Словенија и да биде идниот премиер на Словенија. Љупчо Златев е единствениот новинар што успеа во ист ден да направи интервју со двете најголеми политички фигури во Словенија во овој момент од кој еден од нив ќе биде идниот премиер на Словенија.  Наскоро во Македонија ќе се емитуваат екслузивно овие две интервјуа.

Интервју со Јанез Јанша од Словенечката Демократска Партија.

Интервју со Марјан Шарец од Листата на Маријан Шарец