Македонија 29. април 2019. / 14:21

(НОВИ ФОТОГРАФИИ) Албанското знаме се развиори и на шеталиштето во Охрид

(НОВИ ФОТОГРАФИИ) Албанското знаме се развиори и на шеталиштето во Охрид

По Самоиловата тврдина, албанското знаме се развиори и на шеталиштето во Охрид.

Човек облечен во екстремистичка албанска униформа прошета низ Охрид за да им демонстрира на охриѓани дека Охрид е албански град.

Граѓани до Лидер ги доставија фотографиите.

Необична националистичка глетка во градот Охрид – утринава со албански знамиња беше “окупирана” Самоиловата тврдина која е симбол за градот.

Фотографиите кои ги доставија граѓани до Лидер покажуваат огромно знаме закачено на Самоиловата тврдина.

Во исто време, од внатрешна страна е забележливо дека со албански знамиња се шетаат луѓе облечени во албански униформи.

Овие сцени влегуваат директно помеѓу двата круга на локалните избори. Триумфализмот потекнува, веројатно од тоа што актуелниот в.д. градоначалник и кандидат на СДСМ за изборите – дозволува против-правно да се гради дивоградба, минарето на џамијата во Охрид со цел да обезбеди гласови од локалните албанци.