Македонија 11. ноември 2020. / 12:43

Нов земјотрес со јачина од 4,4 степени точно напладне регистриран кај Маврово

Нов земјотрес со јачина од 4,4 степени точно напладне регистриран кај Маврово

Според сеизмолошките опсерватории, точно на пладне кај Маврово регистриран е нов земјотрес со јачина од 4,4 степени според рихтер.

Ова е втор земјотрес регистриран, по утринскиот кој беше почувствуван низ цела држава.