Македонија 03. април 2020. / 22:38

Николов: 20% од заболените од „COVID-19“ се медицински персонал – Филипче да ја облече опремата која ја носат и да излезе на терен!

Николов: 20% од заболените од „COVID-19“ се медицински персонал – Филипче да ја облече опремата која ја носат и да излезе на терен!

Во денешното интервју на „Лидер“ преку „Скајп“ разговаравме со др. Игор Николов, член на извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ.

Николов смета дека најголем проблем во справувањето со кризата со вирусот „Ковид 19“ е тоа што медицинските работници не се прописно заштитени и токму затоа 20% од заболемите се медицински лица.

Погледнете го нашето интервју со Николов: