Македонија 08. ноември 2019. / 10:51

Николоски: Заев план и барање за раздвојување од Албанија нема зашто така му ветил на Рама!

Николоски: Заев план и барање за раздвојување од Албанија нема зашто така му ветил на Рама!

Поминува трета недела од одлуката на Европскиот Совет да не определи датум за почеток на преговори за членство во ЕУ. Заев се обидува да ја префрли вината на други, неговите мегафони го напаѓаат Претседателот Макрон и Франција, напиша потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски.

Но вистината е една – Заев е виновен! Трета недела Заев не излегува со план како да ја поправи ситуацијата. На сите ни е јасно дека се потребни две работи – силни реформи во клучните области, особено владеењето на правото, како и раздвојувањето од групата со Албанија. План за реформи нема, зашто ако го има Заев треба сам себе да се гони за криминал.
План и барање за раздвојување од Албанија нема зашто така му ветил на Рама! Македонија тоне! Заев е виновен!, напиша Николоски.