Македонија 27. јануари 2021. / 21:30

Николоски: После торбата Луј Витон ниту еден премиер не сака да се сретне со Заев

Николоски: После торбата Луј Витон ниту еден премиер не сака да се сретне со Заев

Александар Николоски, потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ вечерва во „Што не е јасно“ во Алфа телевизија повторно го повтори прашањето упатено до Зоран Заев кој одбегнува да му го одговори, како што вели, кога последен пат имал посета од премиер од развиена западно европска држава?

-Со месеци го прашувам, со месеци не одговара, затоа што одговорот е пред да се случи аферата Рекет, односно торбата со Луј Витон со пари, значи летото 2019-та година, од тогаш навака веќе две години, Заев веќе никој не сака да го прими, затоа што ниеден премиер не сака да прими корумпиран политичар од другата страна, вели Николоски.

Николоски потенцираше дека тоа е факт дека нема остварено никаква посета Зоран Заев, па по тоа не е ни чудно што нема вакцини, затоа што за истото треба контакти кои Заев не ги остварува, а никој не сака да седне со него на иста маса затоа што е корумпиран политичар