Македонија 28. ноември 2020. / 15:49

Николоски ексклузивно за Канал 77: Помалите политички партии го напуштаат Заев, Владата ќе падне

Николоски ексклузивно за Канал 77: Помалите политички партии го напуштаат Заев, Владата ќе падне

Денес потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски имаше јавување во „Стадион“ на Канал 77 на кое реагираше за скандалозната изјава на Заев. Тој рече дека е среќен дека македонскиот народ го крева гласот, но кажа дека и помалите политички партии треба да го напуштат Заев.

– Мора час поскоро да се стави крај на целата оваа работа и јас сум среќен што македонскиот народ го крева гласот. Имаме ерупција од реакции овие денови. И мислам дека таа ерупција и енергија ќе се канализира правилно и дека ќе дојде до оставка на Владата на Заев, рече потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски при своето јавување во „Стадион“ на Канал 77.

Николоски додаде дека веднаш по завршувањето на 100-те дена од избори на Влада ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе до Собранието прашање на доверба на Владата каде што очекува да се изгласа недоверба на оваа Влада.

– Постојат одредени пратеници кои што се од Коалицијата на СДСМ, но не од албанскиот блок туку условно кажано од македонскиот блок од помалите политички партии, кои што од самиот почеток беа незадоволни од функционирањето на Владата. А, по ова што го имаме како сознание еве тука ексклузивно за Канал 77 после последното интервју на Заев и случувањата поврзани со Бугарија тој процес е интензивиран и неколку помали политички партии, неколку пратеници комуницираат помеѓу себе и размислуваат доколку веднаш не се стави крај на овие анационални политики да ја напуштат Владата. А, со тоа Владата ќе падне, рече Николоски.

Николоски посочи дека ВМРО-ДПМНЕ она што го направи е со Алијанса и Алтернатива се обединија во борба против организираниот криминал и корупција, затоа што корупција и криминал има насекаде во Македонија поради Заев и неговата екипа.