Македонија 16. јуни 2019. / 21:57

Нелоски: Цената што ја плаќаме за Преспанскиот Договор е многу висока

Нелоски: Цената што ја плаќаме за Преспанскиот Договор е многу висока

Владимир Нелоски, член на Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ беше гостин во вестите на 1ТВ, по повод прославата на 29 години од формирањето на ВМРО-ДПМНЕ.

Ова решение кое го донесе Зоран Заев за Преспанскиот Договор, иако можеби не донесува поблиску до европската заедница, сепак цената што ја плаќаме ние како луѓе што живееме во Македонија е многу висока и за жал иако е потпишан договорот реалноста на Македонците, Албанците, Власите и другите заедници не се менува и ги имаат истите проблеми што ги имаа пред една година, одговори Нелоски на прашањето за Преспанскиот Договор.