Македонија 09. March 2019. / 13:37

Мисајловски:„Северна“ за мене е само трибината на градскиот стадион, изградена од ВМРО-ДПМНЕ

Мисајловски:„Северна“ за мене е само трибината на градскиот стадион, изградена од ВМРО-ДПМНЕ

Во интервју за порталот Курир потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Владо Мисајловски зборува за последните политички случувања, економските тенденции и прашањето за името и дали доколу ВМРО-ДПМНЕ победи на следните парламентарни избори, ќе формира влада на Република Северна Македонија.

Мисајловски вели дека за него „северна“ е само трибината на градскиот стадион, изградена од ВМРО-ДПМНЕ.

Како политичка партија мораме да се бориме да бидеме новата власт во Република Македонија, но тоа треба да го правие со добра понуда. Јас сум воспитан и сум учел низ годините дека имаме само една Република Македонија. За мене „северна“ е само северната трибина на Градскиот стадион. Друго ништо не не поврзува со северна, вели Мисајловски и потсетува дека е недозволиво за олку крупно прашање опозицијата да се тргне настрана.

Целото интервју со Мисајловски ТУКА.