Македонија 27. октомври 2020. / 21:47

Милошоски: Стапката на смртност во Македонија е речиси највисока во Европа

Милошоски: Стапката на смртност во Македонија е речиси највисока во Европа

Антонијо Милошоски од ВМРО-ДПМНЕ преку статус на Фејсбук објави многу загрижувачки податоци за КОВИД -19.

Многу загрижувачки податоци за Ковид19, особено што стапката на смртност во Македонија е меѓу највисоките во Европа:
+628 случаи денес (тоа се високи 28% од бројот на тестираните)
+15 починати во последните 24ч.
7.399 активни случаи (27.827 вкупно)
949 починати
453 стапка на смртност на 1мил. жители, стои во неговиот пост на Фејсбук.