Македонија 12. октомври 2018. / 10:42

Михајлоски: СЈО го крши уставот со објавувањето на имињата на луѓето за кои се отвора истрага

Михајлоски: СЈО го крши уставот со објавувањето на имињата на луѓето за кои се отвора истрага

Адвокатот Александар Михајлоски кој беше еден од лидерите на иницијативата за.реформи во ВМРО-ДПМНЕ на неговиот твитер профил објаснува дека СЈО ја крши презумкцијата на невиност со тоа што ги открива имињата на политичарите за кои отвора истрага.

Инаку, СЈО нема право да поднесува обвиненија туку само да отвора истраги, што се чини стана метод за политички маркетинг.