Македонија 18. јануари 2019. / 13:09

Мицковски: Нели ви е срам бе сиромашни, а работливи луѓе да протестираат, додека лапате од државава ко да не сте виделе

Мицковски: Нели ви е срам бе сиромашни, а работливи луѓе да протестираат, додека лапате од државава ко да не сте виделе

За протестот на пазарџиите и новиот Закон, според кој, пензионери, стечајци и социјалци не може да работат на тезга, на својот фејсбук профил се искажа и Ивор Мицковски.

-Нели ви е срам бе сиромашни, а работливи луѓе да протестираат, додека лапате од државава ко да не сте виделе.
Како може пензионерите, социјалците, стечајците и хонорарците, да не можат да работат на тезга.
Што вие тука глумите дека регулирате?! Имате за средување милиони милионски криминали, пред на луѓево да се окомите.
Јебо вас бројчаник, катанец испадна, напиша Мицковски.